måndag 29 november 2010

Never Ending Card

Jag har gjort ett så kallat Never Ending Card. Stämplarna jag använt kommer från ett clearstampset från Reprint, de mönstrade papperna är från Karen Foster. Jag har använt guld-och kopparembossingpulver till samtliga stämplar. Alla kanter är rivna med min Edge Scraper Lite bling måste man ju ha och det blev små strass-stenar från Inkido.

Här är sida 1:


Öppna vidare....sida 2


Och sen kommer så klart sida 3...


...för att till sist hamna på sidan 4!


Öppnar man kortet vidare kommer man tilbaka till sidan 1 igen. Själva vikningen kan tänkas komma på en kurs till våren!



Hoppas ni njuter av adventstiden...det gör jag!

Kram från Karin

Adventsljusstake

I år består min adventsljusstake av blockljus med stämplade motiv. Helt fantastik fin tycker jag...



Jag kommer att stämpla på fler ljus för att ge bort... De är perfekta gåbort presenter. Du hittar stämplarna hos Scraproom, dock ej Ängel nr 3 som är min privata från förra året...

Enkelt förklarat ; Stämpla ditt motiv på vitt silkespapper, klipp ut så snyggt du kan. Lägg motivet på ljuset och täck med bakplåtspapper. Värm fast motivet med embossingfönen...tadaa...

Pink Paisley House of 3

helt fantastiskt fina papper och dekorationer från Pink Paisley och deras samarbete med House of 3. Fotona har fotograf Emelie Ohlsson tagit på min fina familj sommaren 2010.



torsdag 25 november 2010

Julpyssel!

Jag har dekorerat två tändsticksaskar! På den första har jag använt Petsson´s papper. En God Jul stämpel, lite glitterlim och några utstansade grenar!


På sidorna har jag klippt ut svampar och klistrat dit, en liten bit snöre att dra i och en gran brad att fästa snöret med.


Allt material jag har använt finns hos Scraproom, även askarna! De har långa tändstickor som är bra att tända ljuslycktor med!!!
Den här asken har barnen varit med och dekorerat. Den är lite enklare med utstansade pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor. Vi har dekorerat med vit pearlmaker.






Vad hittar du på för pyssel med barnen så här inför jul?
Ha en skön snöig dag!
kram
Caroline




tisdag 23 november 2010

Julkort!

Jag är mitt uppe i julkortskurserna och vill därför inte visa alla tre projekt än, jag har en sista kurs nästa vecka, men ett tänkte jag visa redan idag!



Men mer än så blir det inte idag, hur man gör kortet väntar jag med att berätta...taskigt va? Lovar dock att när kursen är över, så ska jag visa alla tre korten och också berätta vad jag använt mig av för tekniker!

Kram så länge!
Karin

söndag 21 november 2010

Lördgasgodis

En liten layout om vår tradition kring Lördagsgodiset. Jag älskar prickar och ränder , dessa papper finns även i rött och i grönt...



Idag är det julskyltning i Munka-Ljungby minsann... Jag ska gå ett varv som vi säger här och nästa söndag är det första advent !!

Det firar vi på scraproom med att ha en julig träff kl 16,30, kommer du ?? Jag kommer... Denna gången blir det utförsäljning av grejor från vår workshop och dessutom kommer det att finnas möjlighet att gå en liten Layout kurs med mig för en liiiten kostnad om man behöver lite inspiration eller vill lära sig mer...
Kram Helena

torsdag 18 november 2010

Prinsessor

Med en prinsessa i familjen var det självklart att jag skulle scrappa de här papperna! Behöver jag säga att prinsessan själv älskar dem! Alla papper är från Disney! Allt material jag har använt finns hos Scraproom såklart!



Lite närbilder på dekorationerna!



Här kommer den andra. Där har jag vänt på pappret och använt mig av baksidan.





Här har jag använt mig av bara prinsessan från ett papper. Jag klippte ut henne och hon blev en dekoration till min layout om afrikanska prinsessor.








tisdag 16 november 2010

Jul i stugan

Nu knackar julen på dörren och jag har fått lite julstämning. Jag har gjort lite julpynt. En liten fin gran som jag har gjort genom att klä en kon av oasis. En söt vimpelrad och en liten strut att lägga gott i eller att hänga i granen. Du kan titta på sakerna "live" på Scraproom.




Ni har väl inte missat att det finns både julkortskurser och en julalbumskurs på Scraproom ???
// Helena

torsdag 11 november 2010

Petsson´s papper

Jag blir så glad av de här julpapperna!

På den första layouten har ett gammalt foto kommit till användning! Jag vet att Leo tycker att det kan bli för många julpussar från syskonen!! Den härliga texten på pappret passar därför så bra till fotot, tycker jag.


Här har jag skurit runt tomten och stuckit ner fotot bakom. Allt material kommer givetvis från Scraproom!
Ha en trevlig helg!
Kram
Caroline

onsdag 10 november 2010

Julkort

Jag har gjort ett julkort med samma vikning som det jag visade förra veckan:

Båda stämplarna kommer från ett och samma paket (Reprint). Jag har målat motivet med Distresser och sedan monterat samman hela kortet med mönsterpapper från Inkido. Samtliga dekorationer finns att köpa på ScrapRoom. Så här ser kortet ut på insidan:



Igår hade jag min första julkortskurs, så himla roligt! Tack alla goa deltagare! Nästa kurs är helt full, men på den sista kursen (30/11) finns ännu några platser kvar!


Må väl allihop!
Kram från Karin

söndag 7 november 2010

Julalbum 2010

För tredje året i rad så har jag förberett ett album för 24 dagar i december. Jag fotar och dokumenterar våra julförberedelser. Det är så kuyl att ha och jämföra. Givetvis kan man ha det som ett vanligt album med jultema med. Shabby kan man väl säga om detta album där jag använt mig av material från bla inkido och Pion Design och Reprint

julalbum2010

24dagardecnr2

Om du är sugen på att göra ett du med så har jag kurs på Scraproom den 18 november kl 18-21. Anmäla dig gör du till Scraproom på tel 042-201756 eller kom in i butiken.

Jag har givetvis mer julpyssligt att visa men det får ni allt vänta med... Jag gillar alltid julen bäst före julen liksom...Vad gör ni ?

torsdag 4 november 2010

Imaginisce

Dessa papper har en så härlig höstig känsla! Dino Roar heter serien från Imaginisce.
Jag har klippt ut en massa ord och bubblor från papperna och använt som dekorationer.




Journalingstämpeln är också från imaginisce. Mycket användbar! Allt material finns givetvis hos Scraproom!
Ha en skön torsdagskväll!
Kram
Caroline



tisdag 2 november 2010

Shabby Chic-kursen

Dessa kort tillverkade vi på Shabby Chic-kursen förra veckan:

Motivet (från Magnolia) är målat med akvarellpennor. Jag har färgat in flera kanter med Distress Antique Linen samt Spun Sugar. Kanterna är också rivna med en Edge Scraper. Hjärtat under motivet är sprayat med vatten och Perfect Pearl, det ger ett jättefint skimmer, men det syns inte här. Man kan skymta lite av en kant stansad med en Martha Stewart-stans. Lite stickles, 3D-lack, blommor, bling, en dold tag, lite spets och halvpärlor fick bli dekoration.


Här har vi nästa kort, motivet målat med Distresser: Tattered Rose, Antique Linen, Vintage Photo, Tea Dye, Shabby Shutters, Peeled Paint, Mustard Seed, Tumbled Glass, Weathered Wood, hoppas jag inte glömt någon. Papperna är alla från Maja Design, både på detta och det första kortet.

Pins, organzaband, blommor, hjärtan och bling fick pynta kortet.


Som ni kan se är det inte ett vanligt vikt kort, utan ett man kan veckla ut och ha stående framme om man vill, alltså ypperligt även till att ha foto i om man vill.

Nu ska jag ta mig lite höstlov hade jag tänkt. Nästa vecka börjar julkortskurserna, hoppas vi ses då!

Kram från Karin