tisdag 31 augusti 2010

Lite smårutigt



Allra först TACK till alla er som var på scrapträffen i söndags! Så otroligt mycket kreativitet det finns, jag bara insöp och inspirerades!!!

Jag har komponerat ett kort med papper samt stämpel från Magnolia. Alla delar är stansade med en hörnstans. De lila småbitarna har fått en omgång glitterlim runt sig innan jag monterade samt dekorerade. Själva motivet är målat med akvarellpennor. Även lilla flickan har pyntats med glitterlim. Som vanligt finns alla dekorationer på ScrapRoom!

Sista sommardagen idag...men visst hoppas även ni på lite värme även i september? Jag gör i alla fall.

Kram från Karin

söndag 29 augusti 2010

Vem har badfoto från i somras ??

ja , kanske inte bara från i somras... Mina barn badade igår i poolen ute. Vi har en värmare som är i gång i helgen för att suga det sista ur sommaren...

Jag har gjort 2 layouter med underbara sommar/vatten papper från Imaginisce. Splash heter dem och är hur användbara som helst... Jag hade svårt att välja foto så det fick bli två layouter... De rosa hjärtanen är spillbitar från MME. Eva har fått hem underbara hjärtstansar, Jag har haft den lilla i flera år och nu slog jag till på den större.. Love it !!




På denna sista har jag målat ett tunt lager med gesso över hela och sedan förstärkt med stämplar... Syns tyvärr lite dåligt på foto. Ni som kan kika live får göra det på Scraproom.

torsdag 26 augusti 2010

Basic Grey Oliver

Ett kul foto på mormor och Leo i Tyskland. Papperna kommer från Basic Greys nya serie Oliver. Dubbelsidiga papper som det var så roligt att scrappa med! Knapparna kommer från samma serie! Rubriken är ett gammalt QK alfabet som jag satt 3D lack på och sedan har jag använt olika stickers bokstäver. Ni har säkert som jag en massa stickers bokstäver över, använd dem genom att blanda dem. Det ger en rolig effekt tycker jag!

Ursäkta det dåliga fotot vet ej vad som hänt...
Ha en go torsdag!
Kram
Caroline

tisdag 24 augusti 2010

Sneak Peak!




...eller för att prata svenska: en liten tjuvkik på en kommande kortkurs!

Tisdag den 7 september klockan 18.00-21.00 kommer jag att hålla i en Tim Holtz-inspirerad kurs på ScrapRoom, dit ni är hjärtligt välkomna!
Verkar det intressant? För mer information: gå in på www.scraproom.se , kika överst i listen, där finner du en beskrivning av kursen!

Hoppas vi ses!
Kram från Karin

söndag 22 augusti 2010

Olivia och Oliwer

Basic Grey släppte för ett tag sedan 2 syskonserier som heter Olivia och Oliwer. Härliga , roliga papper. Du hittar dem givetvis på Scraproom.

Olivia


Oliwer

torsdag 19 augusti 2010

rött+rosa = sant



En sockersöt tjej full av bus! Jag ville scrappa dotterns härliga person. Och papperna från reminisce passade utmärkt. Övriga papper är ett rött och ett vitt cardstock. En stämpel från Daisy Bucket med texten "Just be you" har jag också använt. 3D lack på de utklippta figurerna gav dem lite höjd!

Ha en härlig torsdag!
Kram
Caroline

tisdag 17 augusti 2010

Oops!



Jag har gjort ett kort med några av Magnolias nya papper ur serien Bon Voyage. Tror ni kan se att även stämpeln är därifrån, Magnolia alltså. Jag har målat motivet med akvarellpennor. Jag har dragit med Edge Scraper runt samtliga kanter på papperna och sedan inkat in dem med chalk. På motivet har jag duttat i lite glitterlim här och där samt tagit på 3D-lack på knappar och bokstäver. Samtliga dekorationer kan du hitta på ScrapRoom!

Nu ska jag sätta mig och fixa lite med några kort till en kommande kurs, temat är "Tim Holtz"...en liten sneak peak kommer här så småningom!

Kram från Karin

söndag 15 augusti 2010

Hösten börjar närma sig

jag tycker att det är mysigt att få tända lite ljus och krypa under filten i soffan på kvällen.

Scraproom har fått hem underbara höstpapper från Graphic 45. Jag har gjort denna layouten med dem.




Du hittar dem i butiken men de går åt som smör i solen så vill du ha får du skynda...

torsdag 12 augusti 2010

Midsommardröm

Jag har haft i över ett år ett foto liggande som har väntat på sina rätta papper och nu har de kommit! Petson´s papper heter dessa underbara papper! Jag har rivit, målat, ritat, skrivit och bara haft kul när jag gjorde den här layouten. Det är väl det det handlar om, eller hur?
Knapparna kommer från Basic Grey´s nya kollektion Oliver.

Av papperna som blev över blev det ett litet kort! Jag är ingen kortmakare men med så här bra papper gör kortet sig själv! Jag har klippt ut tre snapsglas och lagt på 3D lack, målat lite blått med akvarellpennor och vips var kortet klart!

Ha en skön torsdag och pyssla på!
Kram
Caroline

onsdag 11 augusti 2010

Minns ni?

Minns ni att vi sade att det kunde vara lönt att bookmarka vår nya blogg? Det var det och här kommer en belöning till en av er. Jag använde mig av slumpgeneratorn (sonen fick säga en siffra...) och lotten föll på

...


...


...


...


...


...


...


...


...


Carola!!!

Grattis, du har vunnit ett presentkort på 100 kronor i butik eller webshop. Hör av dig till butiken 042-201756, så får du presentkortet skickat till dig!

Kram från Karin

tisdag 10 augusti 2010

Du är allt




Sonja Aldén har gjort en otroligt vacker kärleksvisa, som heter "Du är allt", den börjar så här:

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge


Denna vers finns som stämpel på ScrapRoom, den är från Inkido. Därifrån kommer också den lilla nyponrosen samt hörnstämpeln jag använt på detta kort.


Jag började med att spraya en bit vit kartong med rosa och silvrig mist och när detta torkat stämplade jag den vackra texten samt embossade den med lite genomskinligt glitter. Som ram runtom stämplade jag den lilla nyponrosen med de nya rosa färgerna ur Distresskollektionen, Victorian Velvet och Spun Sugar. Den lila är den "gamla" Dusty Concord. Även hörnstämplen är embossad.
Jag älskar att använda Edge Scrapern, så även på detta kort. Även om kortet i sig är väldigt kantigt, så mjukar detta upp helhetsintrycket tycker jag.
Som dekoration har jag ett hjäreteband, lite blommor och lite blingstenar.

Hoppas ni blev lite inspirerade, det måste ju inte tvunget vara till ett bröllop, även om det kanske är det man tänker på. Det kan ju mycket väl vara ett kort till någon man håller kär...

Kram från Karin

söndag 8 augusti 2010

Strandliv


Härliga sommar och härliga nya papper från Magnolia = perfekt kombination. Lägg därtill en stämpel med design Storyhouse= ännu bättre... Scraproom säljer numera stämplar från Storyhouse egna linje...

Givetvis hittar du allt i butiken...

torsdag 5 augusti 2010

Disney


Det här är ett sorts papper som jag aldrig har scrappat förut!!!! Har alltid tyckt att det verkar svårt med så kallade färdigscrappade papper, men man måste ju våga prova! Det var riktigt roligt! Jag och barnen hade en rolig timme när vi scrappade, pratade och mindes Disney on Ice showen!
Allt material finns givetvis hos Scraproom!

Kram Caroline

tisdag 3 augusti 2010

Love!

Javisst, är det väl så att vi känner någon form av kärlek till vår hobby, därav titeln på detta inlägg.
Jag har gjort ett kort med söta stämpelmotiv från Popcorn the Bear, jag har målat med akvarellpennor.

De mönstrade papperna är från serien Reminisce, dels "What big eyes you have", dels "Fairy Tale". På framsidan är det alltså sagomotiv, men baksidan har dessa underbara små fåglar och blommor. Av "fågelpapperet" har jag rivit en ram, som jag sedan satt ovanpå en bit blompapper. Av Spellbinders cirkel och cirkel med blomudd har jag gjort inramningen till den lille nallen.
Bokstäverna är QK Chocolate. För övrigt är det band, blommor och blad, små halvpärlor, utstansade hjärtan, tårtpapper i form av ett hjärta och MASSOR av glitter: på bokstäver, runt cirkeln, i blommor, på motiv och hjärtan! Ibland är det kul att bara ösa på....

Må gott! Vi hörs snart igen.
Kram från Karin

söndag 1 augusti 2010

Kursdags !!

Behöver du få igång din scraplust ?? Vill du ha lite ny inspiration ?? Eller vill du helt enkelt bara ha en kul kväll ??

Minialbumskväll på Scraproom den 22 augusti kl 15,30-21,00. Då gör vi dessa två minialbummen. Du hittar mer info på www.scraproom.se . Du väljer själv färg på dina album så de passar dig .



Ses vi ???? Jag hoppas det !!
Kram Helena